Kajakkekspedisjon fra Kalamata til cape Tenoro, Hellas

8 dagers padletur langs kysten av Mani-halvøya

Vi padler langs spennende klipper og formasjoner

Dato: 9.-16. oktober

Pris: 19.500,-
Tillegg enkeltrom: 3.000,- Singelkajakk i stedet for dobbelkajakk koster kr. 1500,-

Generelt om turen


Drømmer du om å sette padleåra i varmt vann, og utforske nye kyster mens andre tar ansvaret for mat, utstyr og opplegg med overnattinger? Der det eneste du skal gjøre er å padle, oppleve og nyte? Turen gir et nytt sted å sove hver natt, og har litt ekspedisjonspreg med et tydelig mål for turen. Vi starter litt sør for olivenhovedstaden Kalamata syd på Peloponnes . Padletakene tar oss sørover vestkysten av Mani-halvøya, hvor fyrtårnet på sydspissen av halvøya cape Tenoro er turmålet. Du vil oppleve grotter, hvite strender og veldig behagelig badetemperatur. Turen går forbi steile klipper der vi vil se huler piratene gjemte seg i før i tiden. Du vil padle innom koselige landsbyer og spise god lokal mat på tavernaer og på stranden. Tre netter i telt og 4 netter på hotell er en fin miks av komfort og eventyr. 

Du blir møtt på flyplassen i Athen og blir tatt godt vare på hele oppholdet av våre erfarne engelskspråklige lokalkjente turledere og norsk erfaren turleder som kjenner guider og lokale forhold.  

Turen går innom kystlandsbyer, fiskevær og nydelige strender som vi har for oss selv når vi stopper for pauser og en matbit. Du vil også få spennende og fargerike historier fra Mani`s  mytologi av guider som kan sin antikke historie. Folkene vi møter på vår vei, er ofte bekjente av våre guider. Deres venner blir våre venner. Mat og vin i området er kjent for å være av det beste i Hellas.

Mani er den midtre halvøya på Peloponnes med det sørligste punktet på fastlands Hellas. Fra kajakkene ser vi tårnhus, olivenlunder og kanskje en havskilpadde eller delfiner. Du får tid å rette ut ryggen for en hvil på flotte strender eller prøve hopp fra kalkstensklipper ut i det blå havet. Og kanskje det kribler litt i magen på noe av det vi skal gjøre, før man etterpå ser at alt er trygt. 

Dette er ingen nybegynnertur, men heller ingen ekstremtur. Den passer godt for deg som liker rolig turpadling. Grunnkursnivå er ganske beskrivende.  Padlefarten er ca. 5 km/t. Dagsetappene vil være på mellom 10 og 21 kilometer.  Med gode pauser midt på dagen. Typisk alder på deltakerne er fra 45 år og oppover. Din egen kapasitet og begrensning kan vi ta en prat om hvis du tenker det er lurt.

I lenken nedenfor kan du se flere bilder, og lese en kort reiseskildring fra en tidligere tur. 
https://hamarkajakk.no/expedition-kalamata-cape-tenoro/

Les denne reisebeskrivelsen https://www.greecetravel.com/peloponnesos/kardamyli/index.htm og drøm deg bort. Kardamyli er en av landsbyene vi overnatter ved. 

Inkludert

– Profesjonelle, engelsktalende sertifiserte guider
– Norsk turleder
– 6 dager med kystpadling i krystallklart vann
– Alt havkajakkutstyr inkludert (dobbelkajakk, årer, padlevest og spruttrekk)
– Alt campingutstyr inkludert (Telt, underlag og nyvaskede soveposer)
– Besøk tradisjonelle i fiskevær og tårnhus
– Spennende grotter og naturlige havbasseng
– Frokost, lunsj og middag
-Transport tur-retur Athen flyplass
-Følgebil som tar bagasjen

Praktisk info

  • Det er 4G og telefondekning nesten hele veien
  • Husk reiseforsikring og Helfo-kort
  • Liste over anbefalt utstyr å ta med kommer ved påmelding
  • Telefon kan lades der vi overnatter på hotell. 

Ikke inkludert
Flybillett
Drikke til middag

Ved Stoupa, fortøyer vi kajakkene ute i vannet før vi tar lunsj på stranden

Noen bilder ifra turen

Drift og utvikling: Agreed AS