Expedition Kalamata Cape Tenoro

Vi klarte å nå målet Cape Tenoro den 22, september 2021. Fra Kalamata brukte vi seks dager på 100 spennende kilometer langs kysten på Mani-halvøya sør på Peloponnes. Vi har tatt over 50.000 padletak, sovet tre netter i telt på stranden og fått et eventyr av en opplevelse.

Vi går i land og har strendene for oss selv

Våre egne strender. Når det var tid for benstrekk og en medbragt lunch, fant vi fine uberørte strender. Det var nydelig sommertemperatur der badevannet hadde en temperatur som aldri jaget oss på land.

Jo lenger sør vi kommer på Manihalvøya, jo tørrere blir landskapet. Det er ikke lenge siden saltutvinning var en kjær ekstrainntekt langs kysten.

Du får knapt bølgene mer blå enn i Hellas. Tiden i kajakken gir tid til samtaler, ettertenksomhet, og både stillhet og action. Hele tiden trygt med gode guider som kjenner forholdene.

Leir i Mezapos. Den beste tomta får telterne. Om kvelden så vi myriader av stjerner på den nattesorte himmelen i “The million star hotel”.

Limieni. Smaksopplevelsene fra det gode greske kjøkken med lokale råvarer er lett å like. Enkelt og smakfullt. Det samme med tavernaene ved vannkanten. Enkle, lette å like.

Marmari Beach. Vi har padlet, smilt masse, og på turens siste dag nådde vi Europas sydligste punkt, Cape Tenoro.

Vi har badet i hemmelige basseng inne i klippene ved Stoupa og vi har hoppet fra klippene sør for Agios Nikolaos

God med mat. Giorgos har tilbredt nydelig mat på stranden, og krydret med spennende historier fra gresk mytologi. Historien om uhyret Minotaurus i byen Labyrint var dramatisk og spennende. På Mani går det historier om at stridende naboer tok grannen til fange, og solgte han til slavehandlerne for å få fred. I dag hersker det fred og fordragelighet i området.

Solnedgang ved Capo Grosso. Takk til flott turfølge, for at dere ble med, og for at dere hadde trua på prosjektet. Takk for en fantastisk fin tur til dere alle. Vi kommer tilbake.

Kartet viser Mani-halvøya, og hvor vi startet ved Kalamata og sluttet ved Cape Tenoro. Athen oppe til høyre

Litt mer detaljert padlerute. Dagsetapper på mellom 12 og 20 kilometer. Tre netter i telt, resten inne på hotell.

Drift og utvikling: Agreed AS