En sommer på Helgelandskysten

Bli med til eventyrlige Helgelandskysten. Fire ukers inntrykk oppsummert på ett minutt i videoen under. (PS: Setter du på lyd, får du høre A-ha´s bidrag også)

Helgelandskysten er det reneste eldorado for kajakkpadlere som har lyst til å oppleve det nordnorske havet. Tusenvis av øyer og holmer skjermer bort de store havbølgene, noe som gjør padlingen tilgjengelig for de fleste. I tillegg krydrer alle havfjella tilværelsen. Trollvasstind, Søla, Dønnamannen, Lovund, Trænstaven og selvsagt Rødøyløva, for å nevne noen gode muligheter til å la armene hvile, og utfordre lårmuskulaturen. Bratt opp, og storslagen utsikt over hav og øyer er belønningen. Ut fra Basecamp Vega finner du Vegatrappa, som gjennom den villeste steinura tar deg 400 meter rett opp i fjellet med en fantastisk utsikt. En Via Ferrata (ei rute med boltet wire) i selveste Ravnfloget er der for de som ønsker en trygg, men luftig følelse av stor høyde. På Basecampen finner du helt spesielle hytter inspirert av hyttene dunplukkerne satte opp for ærfuglene. Du kommer dit enklest med å fly eller kjøre til Brønnøysund, og ferja til Igerøy eller hurtigbåt ut til Rødøy. Begge er ute på Vega.

Skal du nordover til Tjøtta og besøke Petter Dass´ rike, besøker du selvsagt Frank hos Våg Helgeland hvis du trenger overnatting. Og da er veien kort til Sandnessjøen, og hurtigbåten ut til Lovund, som også er et “must” på turen. Bare for å nevne noe, av det du kan oppleve en drøy dagstur i bil fra Østlandet.
https://www.basecampvega.no/en/home/
https://visithelgeland.com/no/places/helgelandskysten/
https://www.vaghelgeland.no/

Drift og utvikling: Agreed AS